Scythe logo Scythe home page

Kategóriák: alap, ismertető, sátánizmus, video

 2008. november 23.

Kommentek: 33

A Sátán Egyháza

Szigeti Sándor írása

A Sátán Egyházát (Church of Satan), a világ első olyan publikus vallási szervezetét, ami az embert olyanként magasztalja, amilyen az valójában, 1966-ban hozta létre az Amerikai Egyesült Államokban Anton Szandor LaVey, a sátánizmus megfogalmazója, aki 1997-ben bekövetkezett haláláig az Egyház főpapja volt.

Alapok

A Sátán Egyháza kormányzatilag elismert, teljes jogú vallási szervezet az Egyesült Államokban. Az általa képviselt sátánizmust a legtöbb országban legitim vallásként ismerik el. Magyarországon ezt az alkotmányos vallásszabadság joga biztosítja.

A Sátán Egyháza – elitista vallás lévén – nem folytat hittérítést és nem toboroz tagokat. A sátánisták úgy tartják – erre a megállapításra jutottak –, hogy a sátánisták számára eleve a sátáni értékrend természetes, önmaguktól is ezt követik. Az emberek többsége úgy van kondicionálva, hogy képtelen arra a fokú felelősségérzetre és önállóságra, ami nélkülözhetetlen a sátáni életvitelhez, ezért értelmetlenség olyasmit elvárni, amire a többség egyszerűen nem képes. „Satanists are born, not made.”

A Sátán Egyházának nincsenek és nem is voltak kihelyezett képviseletei, és egyetlen más, magát sátáninak nevező szervezetet sem ismer el magán kívül. Ezzel a hozzáállással elejét veszik bármiféle klikkesedésnek, és nincs is szükség a feltagozódásra, mert ahhoz a laza, mégis határozott és hatékony központi jelenléthez, ami az Egyházat mindig is jellemezte, egyszerűen nincs szükség összetettebb adminisztrációs rendszerre.

A Sátán Egyháza semmiféle állami támogatást, így adómentességet sem vesz igénybe. Minden költséget a csatlakozáskor befizetett tagdíjból fedeznek. Ez a fajta – vallási szervezetek körében talán példátlan – anyagi önállóság és felelősségvállalás képezi az Egyház célkitűzéseinek egyikét.

A Sátán Egyháza nem használ rituális célokra publikusan látogatható épületeket.

Ahogy az a sátánizmus filozófiájából következik, a Sátán Egyháza minden tagjától megköveteli, hogy mindig a tartózkodási helyük törvényeinek megfelelő módon viselkedjenek. Az Egyház semmiféle illegális tevékenységben nem vesz részt, ilyesmit nem pártol.

Tagjairól információt nem ad közre, így nem lehet tudni, hány tagja is van az Egyháznak. A hatóságokkal való maximális együttműködés jegyében természetesen semmiféle információt nem hallgat el a kormányzati szervek elől, amit például az a 2007-es eset is bizonyít, amikor valaki emailben nyilatkozott „szentségtelen urunk, Sátán nevében ölni kész” szándékáról, a vezetőség pedig azonnal értesítette az FBI-t, akik letartóztatták a bűnözőfiókát.

Célkitűzés

A Sátán Egyháza az Anton LaVey kiadványaiban pontosan megfogalmazott sátánizmus ideológiájának és gyakorlatának érdekképviseletén túl a pentagonális revíziónak nevezett, 1988-ban közreadott, öt pontból álló, egymáshoz kapcsolódó, egymásból következő célokat kívánja támogatni és megvalósítani. Ez az öt pont röviden összefoglalva a következő:

  1. Rétegződés. Senkinek sem jár védelem a saját ostobaságának következményeitől.
  2. Valamennyi egyház szigorú megadóztatása. Csak az életképesek maradhassanak fent.
  3. Teljes és valóságos szekularizáció. A bűnbakkeresés elvetése.
  4. Mesterséges emberi társak gyártása. Technológiailag kivitelezhető rabszolgaság.
  5. Tökéletes környezetek működtetése. Lehetőség, hogy egyéni igényeknek megfelelő környezetben élhessenek az emberek.

Irányítás, működés

Az Egyház irányítását az egyházi hierarchia csúcsa, a Kilencek Tanácsa intézi. Az egyház eddigi főpapjai és főpapnői az alábbiak:

  • Anton Szandor LaVey, 1966–1997, alapító és főpap
  • Diane Hagerty, 1966 és 1984 között alapító és főpapnő
  • Blanche Barton, 1997–2002 között főpapnő, jelenleg Magistra Templi Rex a titulusa
  • Peter H. Gilmore, 2001 óta főpap
  • Peggy Nadramia, 2002 óta főpapnő

A Sátán Egyházának aktuális eseményeiről, alapvető publikációiról, híreiről, elérhetőségéről a hivatalos weblapon, a www.churchofsatan.com címen lehet tájékozódni.

Kommentek (33)

A cikkhez kommentet lehet írni. Ehhez nem szükséges regisztrálni, de a regisztrált neveket csak tulajdonosaik használhatják.

2008. november 23. 22:22

Kétvirág

Regisztrált: 2008. november 10.
Kommentek: 85
Karma: 17

Ez nagyon jó volt!

Elhatározásom szerint már réges-régen mást kellene csinálnom, ehelyett itt ülök, és még kommentet is írok :D

Azért azt nem állom meg, hogy bele ne kössek az élő fába is:

<amikor valaki emailben _ajánlkozott_ „szentségtelen urunk, Sátán nevében ölni kész” szándékáról, >

Javasolnám inkább a "nyilatkozott" szót, vagy valamelyik szinonimáját használni. A kákán pedig igenis van csomó :P

Egyszóval nagyszerű írás. Csak financiális okokból nem veszem meg az összes általad ismertetett könyvet moströgtön. Nem gondoltál még könyvkereskedői pályára? :D

2008. november 23. 23:34

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

Köszönöm a kákacsomótlanítást! :)

2008. november 24. 11:05

Deimoss

Regisztrált: 2008. november 16.
Kommentek: 20
Karma: 7

"Csak financiális okokból nem veszem meg az összes általad ismertetett könyvet moströgtön."

Izé, "most rögtön";]

Egyébként nekem is ez jár a fejemben, de szerencsére hamarosan elhárulnak a pénzügyi akadályok. Ezek közül az irományok közül sokról hallottam már, de csak halogattam a megrendelést.

A cikk abszolút inspiráló hatású, a megfogalmazás (ill. a fordítás) mindenhol kellőképp egyértelmű, gratula.

2008. november 24. 21:06

Kétvirág

Regisztrált: 2008. november 10.
Kommentek: 85
Karma: 17

Bármikor szívesen :)

2008. november 24. 21:08

Kétvirág

Regisztrált: 2008. november 10.
Kommentek: 85
Karma: 17

-Izé, "most rögtön";] -

Ez nagyon aranyos volt :)

Igaz, hogy szándékosan írtam egybe a sürgetés nagyságát illusztrálandó, de akkor is.

2008. november 25. 12:50

Aziel

Regisztrált: 2008. november 4.
Kommentek: 15
Karma: 4

Sándor: engem érdekelne, hogy mi a véleményed (ill. mi a Sátán Egyházának álláspontja) néhány konkrét kérdésben:
-abortusz
-öngyilkosság (joga van-e hozzá az embereknek, és ha igen függ-e a jog életkortól)
-génmanipuláció
-homoszexualitás (házasság, gyerek örökbefogadás, vagy mesterséges megtermékenyítés leszbikusoknak)
-ember klónozás
-eutanázia

2008. november 25. 19:39

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

Nem nyilatkozom az Egyház nevében, de mindegyik kérdésedre egyértelmű választ kaphatsz a filozófiát tárgyaló kiadványokból. Ha ennél hivatalosabb reakciót szeretnél, az administration@churchofsatan.com címen érdeklődhetsz.

Ami a saját véleményemet illeti:
* Az abortusz technikai kérdés, de értelemszerűen nem ez a születésszabályozás ideális formája.
* Az öngyilkosságot a Sátáni Biblia is tárgyalja. A sátánista uralja és élvezi az életét, de előfordulhat olyan helyzet, amikor az élet kibírhatatlanná válhat. Érdemes megelőzni.
* A génmanipuláció remek dolog lehet ésszel, felelősséggel.
* A homoszexualitást is említi a Sátáni Biblia, de Peter H. Gilmore is írt róla a Satanic Scriptures-ben. Az esszé publikus: [www.churchofsatan.com]
* A klónozás ugyancsak remek dolog lehet, főleg a gyakorlati alkalmazása, például a kivert szemek/fogak, rák által felzabált szervek újranövesztése.
* Az eutanáziára ugyanaz igaz, mint az öngyilkosságra. Ésszerű szabályzás szükséges a visszaélések kivédésére.

2008. november 25. 20:51

Aziel

Regisztrált: 2008. november 4.
Kommentek: 15
Karma: 4

Köszönöm a válaszaid. Tetszik az Egyház felvilágosult nyilatkozata, és a véleményed is a kérdésekben.
Néha jó konkrét dolgokban is állást foglalni, mert alapelveket általában sokféleképpen lehet értelmezni: például elég csak visszaemlékezni a szeretet nevében gyilkoló keresztényekre.

2008. november 27. 20:24

Kétvirág

Regisztrált: 2008. november 10.
Kommentek: 85
Karma: 17

Néhány hónapja az Index fórum Sátánizmus topikjában számomra érdekes vita alakult ki a pentagonális revízió körül. Nos mire rájöttem, hogy érdekel a dolog, majd regisztráltam, nemcsak a téma, de jószerivel a topik is hamvába holt.

Így aztán -jó lépcsőházi filozófus módjára- itt fejtem ki a véleményem, csak kissé részletesebben. Hátha vitaindító lesz. Végleges cikk alapján :)


"1- Rétegződés. Senkinek sem jár védelem a saját ostobaságának következményeitől."

Teljesen egyetértek. Ez talán nem meglepő :)
De meglepő módon társadalom veszteseinek a szemszögéből is. Két okból.

- Az első nem személyes meglátás, hanem Ayn Randé (objektivizmus cikket várhatunk SzS?) megpróbálom értelmesen interpretálni.
Szóval az emberek nem egyenletesen inkompetensek, van aki pl. nem dolgozik, de van 6-7 gyereke, és vígan él az állam kegyelméből. Mások napi ezer órát robotolnak éhbérért, aminek a felét elviszi az adó, hogy az előbbiek élhessenek. Ez így rettentő igazságtalan. Míg ha az első csoport támogatását kiemeljük a rendszerből, a második csapat jobban élhet.

-A második gondolat saját: Vegyük az első csoportot, tehát azt a fajta társadalmi parazitát, aki életében nem dolgozott, viszont szaporodik, mint a nyű. Hogyan kerül valaki ebbe a csoportba? Például nem kap munkát, mert alacsony a végzettsége.
Manapság mit tapasztal? Ha nincs munkája, kap segélyt. Ha gyereket vállal, még több segélyt kap. Mit tesz? Tovább tanul, vagy gyereket csinál? Mivel az utóbbi könnyebb, és biztosabban jár érte a pénz, inkább szaporítja az inkompetensek seregét. Jó eséllyel alkoholista lesz, a gyereket, asszonyt pedig veri. Magát jó eséllyel ki nem állhatja.
Most vegyük ki a segélyt a dologból. Mi a választás most? Tanul, dolgozik, vagy éhen hal. Az önfenntartás ösztöne most a munka felé hajtja. Dolgozik, később alapít családot, és jobban megbecsüli őket, hiszen kemény munkával tett szert feleségre, és gyerekekre. Egészséges önbecsülése van.

Folytatása következik... majd :)

2008. november 27. 20:46

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

Igen, írok majd az objektivizmusról, de nem mostanában.

Aki addig is kíváncsi lenne a sátánizmus és az objektivizmus közötti főbb különbségekre, annak Magister Nemo cikkét ajánlom: [www.churchofsatan.com]
üdv

"Most vegyük ki a segélyt a dologból. Mi a választás most? Tanul, dolgozik, vagy éhen hal." szerintem, mivel ezen társadalmi réteg jelentős része hajlamos a bünözésre inkább azt választja, a tanulás és a munka helyet

2008. november 28. 21:34

Kétvirág

Regisztrált: 2008. november 10.
Kommentek: 85
Karma: 17

"szerintem, mivel ezen társadalmi réteg jelentős része hajlamos a bünözésre inkább azt választja, a tanulás és a munka helyet"

Csakugyan, hacsak az elég hathatós büntetések kedvét nem szegik. [scythe.hu] :)

2008. november 28. 22:17

Deimoss

Regisztrált: 2008. november 16.
Kommentek: 20
Karma: 7

Az önmagában nem elég, hisz ha nincs pénze, nincs melója, és semmilyen segélyt nem kap, akkor nehezen fog tanulni. Ha nem tanul, nehezen kap melót. Ha büntetve volt, akkor pláne. Ergo ha rossz az adott ország helyzete, nincsenek munkahelyek akkor marad a bűnözés. Ha nem is akar dolgozni, az már egy másik kérdés, mert akkor bizony mindenképp megérdemli az ostort.

2008. november 28. 22:25

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

Tehát a téma: a Sátán Egyháza.

Nem az ország és a potyadékok helyzete. :)

Ezekről is lesz szó később, amikor a „hajléktalansintér” fantázianevű embertelen-érzéketlen, fasisztadiktatúrákat elhalványítóan gonosz észrevételemet és javaslatomat fogom leírni.

2008. december 22. 11:57

BaalGrim

Regisztrált: 2008. december 22.
Kommentek: 8
Karma: 6

Erre mindenképpen kiváncsi vagyok.
Úgy is érdekesnek ígérkezik, mint egy vélemény az említett állapotokról, valamint a sátánista elvek egy konkrét helyzetre való alkalmazása.
Szóval várom, hogy olvashassam.

2009. január 4. 14:56

SlyZero

Regisztrált: 2008. december 29.
Kommentek: 60
Karma: 10

Én továbbra is azt mondom, hogy a Pentagonális revízió 4. pontja helyett inkább a genetikai kutatásokat, és az emberi képességek ily módon történő növelését (továbbá a genetikai okokból adódó betegségek, akár születés utáni gyógyítását) kellene előtérbe helyezni. Én legalábbis ebben nagyobb járulékos hasznot látok. A mesterséges munkaerő létrehozását én is támogatom, de azt a formáját, ami az index fórumon lett felvázolva (mesterséges érző, és gondolkodó lények, akiket utána rabszolgaként lehet majd alkalmazni) már nem. A gép igenis legyen minden önálló gondolattól, és érzelemtől mentes eszköz, amelynek problémamegoldó képessége addig terjed, hogy önállóan megcsinálja a rábízott munkát.

Más. Lenne két kérdésem (amennyiben a másodikat esetleg nem szeretnéd publikusan megválaszolni, abban az esetben törölheted a rá utaló részeket a hozzászólásomban, viszont érdekelne a válasz):

Jól értem, hogy a Kilencek Tanácsát a leggazdagabb és legbefolyásosabb sátánisták alkotják, vagy van valami egyéb feltétele is annak, hogy valaki bekerüljön?

Olvastam egy Temple of Set kiadványt, amely szerint Peter H. Gilmore régebben oda-vissza vándorolgatott a CoS és a TeS között. Ennek mennyi a valóságtartalma?

2009. január 5. 18:11

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

A negyedik pont a túlnépesedésre is megoldást kínál. Hányan vannak, akik főleg azért vállalnak utódokat, merthogy az úgy szokás, és így öreg napjaikra nem maradnak egyedül?

A Kilencek Tanácsával kapcsolatban körülbelül annyi a publikus információ, amit írtál.

Peter Gilmore állítólagos vándorolgatásainak igazságtartalma valószínűleg erősen közelíti a nullát. Azt tapasztaltam, hogy a CoS ellenségei a hazudozáson kívül tulajdonképpen semmi mást sem csinálnak.

2009. január 6. 01:02

SlyZero

Regisztrált: 2008. december 29.
Kommentek: 60
Karma: 10

„A negyedik pont a túlnépesedésre is megoldást kínál. Hányan vannak, akik főleg azért vállalnak utódokat, merthogy az úgy szokás, és így öreg napjaikra nem maradnak egyedül?”

Mivel a genetikai kutatások szent grálja pont hogy az öregedés megakadályozása, és az életkor kitolása, valamint jellemzően minél tovább él az ember, annál későbbre szokta halasztani a gyermekvállalást, szerintem ezt a pontot ki is pipálhatjuk. De persze ezek tényleg olyan kérdések, amelyeket majd csak a jövőből visszatekintve fogunk teljes mértékben helyesen megítélni.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a csatlakozni kívánó félnek ugye csak a Sátáni Bibliával kell egyetértenie, LaVey többi írásával már nem feltétlenül?

2009. január 6. 08:18

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

A sátánizmus az „itt és most” vallása, és az egyház is eszerint működik. Biztos vagyok abban, hogy amint az örökifjúság (vagy legalábbis a radikálisan kiterjesztett fiatalság) elérhető valóság lesz, a pentagonális revíziót is felülvizsgálják.
a csatlakozni kívánó félnek ugye csak a Sátáni Bibliával kell egyetértenie, LaVey többi írásával már nem feltétlenül?
LaVeynek elég sok írása megjelent a legkülönfélébb témákban, így ez attól függ, hogy mivel nem értene egyet a csatlakozni kívánó illető. A részletekkel szerintem érdemes megvárni a fórumot. Tulajdonképpen már működik, de még tesztelni akarom.

2009. január 8. 09:45

BaalGrim

Regisztrált: 2008. december 22.
Kommentek: 8
Karma: 6

Az örök ijfúságot illetően szeretnék hozzászólni.
Történetesen úgy alakult, hogy közvetlenül érintett vagyok az ilyen típusú kutatásokban. Azt látom, hogy a kutatók jórésze nem feltétlen az élethossz mindenáron történő meghosszabbításán fáradozik, hanem sokkal inkább azon, hogy a hosszú élet minél nagyobb százalékát tölthesse az ember egészséges, életerős állapotban.

Saját véleményem szerint a kitolt élettartam - jó esetben - alapvetően megváltoztathatná az ember gondolkodását.
Ez alatt azt értem, hogy a mondjuk 2-300 évig élő ember rá lenne kényszerítve, hogy ne napokban, hetekben, hónapokban - vagy legjobb esetben is pár évben - gondolkodjon, hanem kénytelen lenne legalább évtizedes időtartamok következményeit számba venni. Így talán közelebb állna az emberi tudat a Természet lassú folyamatainak átérzéséhez is.
És persze a szaporodás is árértékelődne.

Ebben a témában mondjuk megemlíteném, hogy eddig minden jel arra utal, hogy az élettartamot elsősorban az határozza meg, az élőlény összenergiájának hányad részét fordítja önfenntartásra, és hányad részét fajfenntartásra. Ergo, a hosszúéletű mutánsok termékenysége meglehetősen visszaesik.
Persze az, hogy a fejlettebb országokban, ahol jobbak az életkilátások, kevesebb gyermek születik, mint mondjuk a harmadik világ országaiban, nem feltétlenül ennek az energia-csoportosítási stratégiának a következménye. Azok a népek akkor lesznek "átnevelhetőek" a kiscsaládos életformára, ha az utód esélye a felnőttkor elérésére jelentősen megnő. És még akkor sem lesz könnyű, mivel egy több évezredes trendet kellene kiiktatni.

2009. január 8. 21:19

Kétvirág

Regisztrált: 2008. november 10.
Kommentek: 85
Karma: 17

Az örök ifjúság nagyon érdekes téma. Engem is meglehetősen érdekel több aspektusból is :)

Viszont sajnos megítélésem szerint elég kevés köze van a CoS-hoz, így most visszafogom magam, és válaszommal megvárom a fórumot :)

2009. május 14. 00:37

SlyZero

Regisztrált: 2008. december 29.
Kommentek: 60
Karma: 10

[en.wikinews.org]

Egy 2007-es interjú, amit David Shankbone készített Peter Gilmoreral, a Sátán Egyházának főpapjával, a wikipedia számára. Meglehetősen sok minden derül ki belőle az egyház, illetve Gilmore nézeteiről, különféle dogokkal (abortusz, iraki háború, Széth temploma, stb.) kapcsolatban.

2009. május 27. 22:00

Frank Tyrell

Regisztrált: 2008. november 16.
Kommentek: 5
Karma: 1

A Satanic Bible magyar fordítása eddig miért nem jelent meg? Nem nagyon tudom, mi kell egy fordítás kiadásához, ezért érdekel a dolog.

2009. május 27. 22:06

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

A második komment érvényes továbbra is: [scythe.hu]

2009. május 27. 22:06

Trevian

Regisztrált: 2008. november 1.
Kommentek: 45
Karma: 10

Szükséges ugyebár valaki, aki lefordítja, jobb esetben valaki, aki ellenőrzi a fordítást, valaki, aki kiadja és lehetőség szerint minél szélesebb piac is, amely vásárlóképes.

2009. május 28. 17:42

Frank Tyrell

Regisztrált: 2008. november 16.
Kommentek: 5
Karma: 1

Köszi mindkét választ.

Hát azt hiszem erre várhatunk, majd ha felnő egy újabb generáció, talán.
Addig is, megveszem angolul, kb. 1700 forint, itthon ennyiért még egy "olcsó" könyvet sem lehet kapni.
Azt írják, hogy 25 dollár alatt a kiszállítás ingyenes, de gondolom Magyarországra valamennyi "posta"költség biztos van.
Blanche Barton könyvéből sajnos csak használt példány van, amivel nem lenne gond, ha nem 71 dollár lenne a legolcsóbb.

2009. május 28. 18:40

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

Barton könyvével valószínűleg érdemes várni egy kicsit. Úgy hírlik, bővített kiadással terveznek a közeljövőben megjelenni.

Addig is a Satanic Scriptures-t ajánlom folytatásképpen.

2009. május 29. 15:13

Sanguinary

Regisztrált: 2009. május 12.
Kommentek: 3
Karma: 0

Pontos és jó cikk, köszönet érte.
Véleményem szerint a fő hangsúly az isten-egyház-tagadáson van.

2009. május 29. 18:44

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

A fő hangsúly a helyes definíciókon és a pragmatikus értékrenden van.

2009. június 8. 09:34

Sanguinary

Regisztrált: 2009. május 12.
Kommentek: 3
Karma: 0

Köszönöm a leckéztetést, de éppen ezért írtam, hogy "véleményem szerint".
De hosszabban is definiálhatnám az egyháztagadás-nézetemet, csak egyáltalán nem láttam értelmét.

2009. június 8. 18:14

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.
Kommentek: 201
Karma: Scythe.hu Admin

A helyreigazítás és a leckéztetés között különbség van.

A nézeteid és a véleményed szabadabb közreadására a fórumot érdemes igénybe venni. Tisztában vagyok azzal, hogy a kommentrendszer és a fórum praktikusabb volna egybegyúrva, de sajnos még nem volt időm a lap újraindulása óta gyűjtött tapasztalataim szerint szükséges technikai módosítások elvégzésére.

2010. április 21. 15:14

Marco

Regisztrált: 2010. április 21.
Kommentek: 1
Karma: 0

Eddig nem találtam azt a vallást ami hatott volna egy kicsit is rám. Zavart, hogy szinte kívétel nélkül az összes korlátozta volna a cselekedeteimet. Egyik nap böngészgetek, mint mindig :D, és megtaláltam ezt az oldalt és nagyon megtetszett nekem ez a szabadelvűség, megfelelő értékeket tart szemelőtt és nem sugárzik belőle a hamisság ellentétben néhány más vallásal. Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ,hogyan lehetnék sátánista? Milyen követelmények vannak?stb. Megköszönném ha valaki tudna efelől tájékoztatni.
Köszönöm

Marco

2010. április 21. 18:23

Lord Sólyom

Regisztrált: 2009. november 14.
Kommentek: 53
Karma: 11

Afelől szeretnék érdeklődni, hogy ,hogyan lehetnék sátánista? Milyen követelmények vannak?
Ha ilyen kérdéseket teszel fel, olvasgass tovább... valamit még nem találtál meg. Illetve még nem ismerted fel, hogy a sátánizmus alapjaiban különbözik a többi vallástól. A hivatalos Church of Satan oldal (és részben az itt leírtak) választ adnak olyan kérdésekre, amik értelmetlenné teszik ezeket.

Nagyon rövid válasz: Ismerd meg önmagad.
Új komment
Az adatok feldolgozása folyamatban van.
A kommentben nem működnek a HTML kódok (a <b> és az <i> kivételével).

Az URL-ek automatikusan kattinthatóak lesznek.
A kommentek csak előzetes moderáció után jelenhetnek meg.

A megjelenés feltételeivel kapcsolatban a Feltételek és szabályok oldalon található tudnivaló.