Mi a Scythe.hu?

A 2000 szeptembere óta működő Scythe.hu egy magánszemély, Szigeti Sándor online birodalma, mely az évek során grafikailag és technikailag többször is átalakult, de mindvégig a tulajdonos-szerkesztőt érdeklő, főleg világnézeti témákkal foglalkozott, szándékoltan non-profit jelleggel.


Annyi érdekes világnézet létezik, amikről magyar nyelven valahogy nincs igazán szó az interneten, vagy ha olvasható is valami, az gyakran elavult, vagy belterjesen élvezhetetlen. Ilyen világnézet például Ayn Rand objektivizmusa, a tradicionalista iskola, az ásatrú vagy az orwelli oligarchikus kollektivizmus, hogy csak néhányat említsek. Ezekről is tervezem, hogy rövid ismertetőket írok, amint alkalmam lesz rá.

A Scythe.hu kiemelten foglalkozik a sátánizmussal, ezzel a legendás és mégis kevéssé ismert vallással. A Sátán Egyházának tagjaként meglehetős rálátásom van a témára, és világnézetem erősen rányomja bélyegét az általam itt szemrevételezett és méltatott dolgokra. Írásaim sok esetben tűnnek majd kíméletlennek, de mindig „lesz bennük valami”.

Szintén az internetnek köszönhető, hogy példátlanul felgyorsult a hírek áramlása. Hallatlanul sokféle újdonságról értesülhetünk, és a kommunikációt még intenzívebbé tevő irányzat, az úgynevezett Web2.0 hatására a legvégletesebb vélemények is megjelenhetnek. Sajnos az extrém vélemények esetében feltűnően igaz, hogy nincs mögöttük átgondolt, koherens alap, és hogy közönségesen vannak megfogalmazva. Ez a trend nem lesz tapasztalható ezen a weblapon.